Aubergine med köttfärs 3-4 personer 750 gr lammfärs 1 msk salt 1 msk mjöl (till redning) 1 tsk svartpeppar 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 aubergine 2 koppar vatten 4 msk tomatsås Fräs lammfärsen med en msk salt, en matsked mjöl och en tsk svartpeppar. Hacka vitlöken och den gula löken och tillsätt i blandningens och forma till små rektanglar (typ järpar) och lägg sedan i ugnen, 15 min i 250 grader. Ta båda auberginerna och skär skivor som sedan steks i olja. Lägg en msk köttfärs på en av skivorna och rulla aubergineskivan runt köttfärsen. Lägg dom i en ugnsfast form. Koka 2 koppar vatten med fyra msk tomatsås och häll såsen över köttfärsrullarna, 15 min i 200 grader. Serveras med ris. |
MatbloggarNAASMA ASMAIL Arkiv
April 2021
Kategorier |