KÖTT (6 portioner) 1 1/2 kg kalvstek kokas i 3 timmar. 2,5 liter vatten 3-4 lagerblad 2 tsk salt vitpeppar (hel eller malen) smaka av efter eget önskemål YOGHURTSÅS (Shakiria) 2 gula lökar skivas och kokas 5-10 min 2 kg yoghurt Majsstärkelse Vatten Salt 1 köttbuljongtärning Lägg yoghurten i en sil och häll över kallt vatten (6 dl vatten till 2 kg yoghurt), pressa ner yoghurten i en stor gryta. Blanda 15 msk majsstärkelse med 4 dl vatten och häll över yoghurten, sätt grytan på plattan (7:an) rör yoghurten tills det kokar upp, rör i 1 tsk salt. Ta två skopor köttspad och häll i yoghurten. Lös upp buljongtärningen i lite köttspad. Koka på sjuan, lägg i den kokta löken och köttet, rör om. Lägg i den upplösta buljongtärningen, låt yoghurt och köttet puttra i på trean i 15 min. Lägg yoghurt och köttblandningen i ett stort serveringsfat. RIS Koka 6 portioner vitt ris. VERMICELLI Ta lite matolja i en större kastrull och häll i 2dl Vermicelli, rör om med en stekspade (plattan på 5:an) tills vermicellin fått en gulbrun färg. Häll i 1.2 liter varmt vatten och 3 tsk salt. Rör ner det kokta riset i vermicellin och låt koka i 5 min. Lägg i 2 msk smör. Lägg aluminiumfolie som ett lock över grytan och låt grytan stå på plattan (2:an) i 10 min. (aluminiumfolien gör att det kokar snabbare). Lägg upp ris och vermicelliblandningen på ett serveringsfat. TABBOULEH (persiljesallad) Hackad persilja Hackade tomater Bulgur Olivolja Isbergssallad Salt
0 Comments
Leave a Reply. |
MatbloggarNAASMA ASMAIL Arkiv
April 2021
Kategorier |