Kyckling Lägg kycklingen (2x 1,5 kg) i en marinad av vatten, salt och äppelcidervinäger (1 dl) låt ligga i två timmar. Tvätta rent kycklingen för att få bort vinägerdoften. En halv vitlök för två kycklingar, krossa i en mortel, citronsaft (1 citron), 1 rågad tsk garam masala, 1 rågad tsk malen svartpeppar, 1 tsk malen rågad koriander, 1 påse saffran, 1 rågad tsk curry, 1 tsk malen kardemumma, 3 tsk salt, 6 cl olivolja, 6 cl matlagningsyoghurt, rör ihop. Lägg kycklingen i kryddblandningen och massera in hela kycklingen med kryddblandningen. Lägg aluminiumfolie i botten på en plåt och lägg på kycklingen i kall ugn och värm ugnen till 180 grader, sätt plåten längst ner i ugnen och tillaga i 1,5-2 timmar. För ännu bättre smak kan man med fördel göra kryddblandningen och lägga kycklingen i den dagen innan och lägga i kylen över natten. Efter 45 min ta ut plåten och vänd på kycklingen sätt in i ugnen ytterligare 45 min. Grönsaksris Lägg i ghee/smör/olja i en stor kastrull, lägg i den hackade löken, låt bryna någon minut, lägg i de hackade morötterna, bryn någon minut, lägg i ärtorna, lägg i de hackade tomaterna, lägg i två kycklingbuljongtärningarna tillsammans med 1 1/2 msk salt, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk curry, vatten till den mängd ris som du väljer. Låt grönsaker, kryddblandningen och vattnet koka upp, lägg i det ursköljda riset och koka riset i 20-30 min. Sallad Hackad gurka, tomat, bladpersilja, romansallad lite salt, lite citronsaft, 1 tsk mynta, 1 tsk sumak, 2 msk olivolja blanda. Nötter Lägg i ghee/smör och skivad sötmandel (hackad) bryn tills den börjar få färg, lägg i 1 msk pistagenötter, bryn någon minut tillsammans.
0 Comments
Leave a Reply. |
MatbloggarNAASMA ASMAIL Arkiv
April 2021
Kategorier |